Nyheter

 Nu finns vi som grupp för KSTFs medlemmar på facebook. facebook-logo-webtreatsetc4 Gå med i vår grupp!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till Årets Terapeut 2016 har Mona-Lisa Bäckevik valts, med motiveringen:
Mona-Lisa har genom åren verkat för förbundet genom sitt djupa intresse i att sprida kunskap om den kraniosakrala behandlingsformen på hälsomässor samt flera event där KSFT gjorts synlig. Mona-Lisa är en av grundarna till KS-dagen och engagerar sig och andra medlemmar ur förbundet med hela sitt Universella Hjärta.


 Pågående tysk studie om kraniosakral terapi där du har möjlighet att delta

Kraniosakrala terapeuter i Sverige har blivit inbjudna att delta i en tysk studie om kraniosakral terapi.

Efterfrågan på kraniosakral terapi växer signifikant och klienter rapporterar ofta förbluffande resultat – emellertid saknas vetenskaplig dokumentation och framgångarna med kraniosakrala behandlingar stannar vid enbart individuella upplevelser. För att kunna ge tydlig information till försäkringsbolag och officiella institut, och den av allmänheten använda informationen från databaser (Wikipedia), är där ett stort och omedelbart behov av vetenskapliga data gällande behandlingsmetoden.

I ett samarbete mellan Universitetet Duisburg-Essen i Tyskland och de två tyska kraniosakralförbunden pågår en fallstudie om användningen av och effektiviteten hos kraniosakral terapi. Tillsammans med andra kraniosakralförbund i Europa inbjuds nu KSTFs medlemmar att delta i studien. Studien är redan igång men kommer att förlängas till att omfatta även 2016.

Information och rapportformulär för fallstudien finner du under rubriken ”Förbundet”, ”Bara för medlemmar”. Rapporterna skickas sedan till Heidemarie Haller på Universiteten Duisburg-Essen. Adressuppgifter finns på informationsblanketten. Under rubriken ”Medlemsmeny” på högra sidan klickar du på ”Medlemsinfo”.


Under 2013-14 har en studie pågått på patienter med knäartros, migrän samt kronisk lumbago.

Nedan kan du ta del av studien och resultaten.
KST och Osteopati
Abstract SW case studies
Urvalsmaterial
Hälsoenkät
Kommentar till Case
Slutrapport
 

Till alla Kraniosakralterapeuter:

Ming Niku, tillsammans med Jin Luo KST klinik i Spånga/Stockholm och Arcardia Friskvård inbjuder deltagande till ett ”Rehabprogram för cancerberörda och närstående” som baserar sig på Carl Simontons arbete inom mental träning, visualisering och stresshantering när det gäller cancer.
KS terapeuter kan ansluta sig till detta internationellt nätverk genom att göra Kraniosakrala behandlingar enskilt eller i grupp inom programmets behandlingspaket. Mer detalj om terapeuts deltagande kan du läsa HÄR – Kallelse till Kraniosakralterapeuter till Cancerpreventivprogram.’
I kallelsen finns information till allmänheten, som finns i filen ‘Cancerprogram info till allmänheten’. HÄR
Som KS terapeut är du välkommen att lämna information till dina klienter och ev ta med klienter till programmet. Det första paketet är en fem dagars intensivt program med kurser och övningar på förmiddagarna och Kraniosakrala behandlingar i grupp på eftermiddagarna.

Program startar rullande så snart en grupp fylls med 4 cancerberörda och deras närstående, sammanlagt 8 personer. Kontakta ming..niku@spangafriskvard.se för nästa programomgång. Programmet hålls på Jin Luo KST klinik, Spånga Friskvård Hälsocenter, Stormbyvägen 6, 163 56 Spånga.

Ytterligare information får du genom länkarna:
Arcadia Friskvård/Jin Luo 1
Arcadia Friskvård/Jin Luo 2

Samordning av forskningsinitiativ inom kraniosakral terapi

Projektet har slutförts och är nu under intensivt resultatanalysering och slutrapportarbete görs av projektets arbetsgrupp Sylvia Ekman (gruppledare), Tatiana Gordeeva och Ming Niku. Mer information om resultatet kommer innan 2014 slut.

Projektet drivs av terapeuter på Jin Luo-kliniken och Spånga Friskvård Hälsocenter AB. En styrgrupp har tillsatts. Gruppen har börjat arbetet med att starta forskningsstudier inom kraniosakral terapi och söker nu terapeuter som kan dokumentera vissa typer av fall för sammanställning och analys. Du behöver vara klar med din grundutbildning för att få vara med. Är du intresserad? Studierna gäller knäarthros, kronisk lumbago och migrän/svår huvudvärk.

Läs mer under rubriken ”För medlemmar”

Pågående projekt på Jin Luo KST klinik/Spånga Friskvård Hälsocenter 

HRV (Hjärtrytm variation) mätning i KST klinisk praktik fr o m 1 juni 2014 – ett projekt sponsrat av Jin Luo Kliniken i Spånga.
Jin Lu o KST kliniken i Spånga har sedan 1 juni 2014 installerat 4 st emWave Pro i alla sina behandlingsrum till syfte att utforska vad HRV mätningsprogram kan påvisa för behandlingseffekter av KST under olika behandlingskonstellationer, t.ex i enskild behandling, i gruppbehandling, i uppföljning i serie osv.
Ett 10-tal KS terapeuter inom kliniken och några KS terapeuter som har haft nära samarbete med Jin Lu kliniken, har fått grundläggande utbildning om HRV mätning och arbete med klienter med HRV av HeartMath Scandinavia. Dessa utbildningstillfällen i Spånga inträffade i juni och i september 2014. När vi började samla HRV mätningsdata från klienter innan, under och efter behandling, upptäcker vi att HRV mätning bör ses över när det handlar om KST behandling, jämfört med vanliga HRV träningar som är tillgängliga för allmänheten. Detta gäller t.ex vad man ser den Lång Tidsvatten, ändring i HRV vågmönster m.m. Efter en stor utforskande klientbas inom kliniken konstaterar vi att mer djupare forskning och analytisk utförande och förberedelser i användning av HRV i Kraniosakral behandling behövs för att ge direktiv om hur HRV mätningen praktiskt kan bevisa och hjälpa till vid behandlingar.

Jin Luo KST kliniken kommer att kontinuerligt rapportera HRV projektets utveckling i praktiken på både sin egen hemsida www.spangafriskvard.se, på förbundets hemsida, förbundets Facebook grupp, Mings Facebook sida, samt terapeut utskicklista.

Boktips

Om du som medlem läst någon intressant bok som du gärna vill dela med dig av maila gärna förbundet på info@kstf.net

Intressanta boktips från medlemmar:
”Skapa dig själv på nytt” Deepak Chopra
”Ledare utan titel” Robin Sharma
”Kärlekens roll” Sue Gerhardt
”Höj Din Energi” Sanna Ehdin
”Tro, Dogmer och Biologi” Bruce H. Lipton
”Alla Kungens Hästar” Emelie Cajsdotter
”Touch of Life” Dr Robert C Fulford

VAR FINNS DIN TERAPEUT?

sok-terapeut-bild

KONTAKTA OSS

Kraniosakrala Terapeutförbundet
E-post: info@kstf.se

FÖLJ KSTF PÅ FACEBOOK

facebook